GIS DAY 2024			
Thursday, November 21			
8:30 - 9:00 a.m.	Networking / Breakfast		
9:00 - 9:20 a.m.	Welcome / Blessing		
9:20 - 9:30	Break		
9:30 -10:15 a.m.	Keynote Kira Tanta-Quidgeon		
10:30 - 12 p.m.	Presentation Block I		
Room	Breakout Room A	Breakout Room B	Breakout Room C
Gold Sponsors	Bad Elf	VHB	Esri
Moderator	TBD	TBD	TBD
10:30a.m. (30 mins)	Emily Wilson - How I created the 2023 Aerial Imagery Service and What You Can do With it	<b>Tom Myer</b> - The National Geodetic Survey is defining a replacement for the State Plane Coordinate System of 1983 to be called the State Plane Coordinate System of 2022. The changes for Connecticut will be presented, as well as an overview of the System as a whole	<b>Daniel Palaez</b> - 3D Map and Assess Roadway Infrastructure with Al
11:00 a.m. (30 mins)	Andrew Bowne - Kiosk ArcGIS Indoors Mapping		James Hall - Harnessing GeoAl for Enhanced Geospatial Application
11:30 a.m. (30 min)	Jason Courter - Managing Employee Locations across the Mohegan Organization. The "Why" and "How" we do it.	Josh Delmonico, Scott Gaul & Alfredo Herrera - Roundtable on The National Spatial Data Infrastructure Strategic Plan, The Connecticut State Data Plan, and The Connecticut Geospatial Strategic Plan.	David Bitler - Utilizing ArcGIS Hub to showcase economic development in Northeastern Connecticut
12:00 - 12:50 p.m.	Lunch and GeoJeopardy		
1:00 - 3:00 p.m.	Presentation Block II		
Room	Breakout Room A	Breakout Room B	Breakout Room C
Gold Sponsors	Bad Elf	VHB	Esri
Moderator 1:00 p.m. (30 min)	TBD Kevin Berger - Connecticut Cultural Resources Information System Planning, Portals, and Preservation	TBD Kristina Sargent and Stephanie Pelletier - Enhancing Public Engagement through ArcGIS: Integrating Survey123, Dashboards, and StoryMaps	TBD Esri (Krithica Kantharaj) - Unleashing the Potential of Geospatial Capabilities with Microsoft 365 and Esri Integration
1:30 p.m. (30 Min)	Dave McCormick-Alcorta - Mohegan Archaeology Artifacts	Stephen Michna - Management of field- based power line inspections using ArcPro	
2:00p.m2:10p.m.	10 minute Coffee Break (Opportunity to switch tracks)		
Track>>	Breakout Room A	Breakout Room B	Breakout Room C
Gold Sponsors	Bad Elf	VHB	Esri
Moderator	TBD	TBD	TBD
2:10 p.m. (30 min)	Thad Dymkowski / Aaron Nash - Data Automation Maturity Engine	<b>DeAva Lambert</b> - Steps to modernize Connecticut's Hydrography Data Based on High Resolution DEM.	Jeffrey Lyle - Collaboration with Engineers for Water System Expansion Planning Using ArcGIS Pro and Experience Builder
2:40 p.m. (30 min)	<b>Cary Chadwick</b> - Engaging Teens in Environmental Storytelling with StoryMaps .	<b>Richard Crowther</b> - Regional Equity Analysis and Dashboard	Mark Goetz - Lessons Learned from Mapping Nevada DOT Right-of-Way
3:15 p.m 3:30 p.m.	Network Update / Closing Remarks		
3:30 p.m 4:00 p.m.	OPM Data Discussion Casino Scavenger Hunt		
4:00-5:00 p.m.	Mappy Hour - Game On / Raffle		